Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Drifttekniker kraft & värme

400 yh-poäng, 2 år

UTBILDNING PÅ SKOLAN I HÄRNÖSAND

InformationsbladPDF

Nästa utbildningsstart, 2 september 2019 

Bli en nyckelperson inom en het bransch!

Vill du skaffa dig en utbildning som är hett efterfrågad? Och som ger dig varierande och intressanta uppgifter i jobbet? Med vår utbildning till Drifttekniker kraft & värme hamnar du mitt i en spännande bransch med ständig utveckling, där du arbetar med en av samhällets allra viktigaste funktioner.

Försörjningen av värme, elkraft och kyla måste hållas igång dygnet runt samtidigt som ny teknik och smarta lösningar för att spara energi, pengar och miljö införs. Som drifttekniker är du en nyckelperson i allt från praktiskt arbete med drift och underhåll av energiteknisk utrustning till användning av den senaste IT-tekniken för styrning och optimering. De omfattande perioderna av praktik (LIA – Lärande I Arbete) gör att du redan tidigt i utbildningen får nyttig erfarenhet och är redo att gå direkt ut i arbetslivet, kanske hos en arbetsgivare som du redan under utbildningen har knutit kontakt med. Samtidigt ger breda praktiska och teoretiska kunskaper dig möjligheter att utvecklas och ta större ansvar, inom nya yrkesroller och teknikområden.

Efter utbildningen

Du blir attraktiv för arbetsgivare som driver värmeverk, kraftvärmeverk och processindustri, men dörrarna är även öppna till andra företag som arbetar med t ex vattenkraft, ventilation och småskaliga värmeanläggningar.

Om du inte har de förkunskaper som efterfrågas eller är osäker, kontakta studievägledarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansök denna utbildning nu!länk till annan webbplats

Läs mer om en tidigare studerande som nu jobbar på Umeå Energi.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör som Maria, gå utbildningen till Drifttekniker kraft & värme! - Jobbet som drifttekniker passar mig perfekt, bra kollegor och en bra lön gör att jag trivs hur bra som helst med mitt jobb, säger Maria. Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster