Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Utbildningar

Utbildningar med start 31 augusti 2020

Ordinarie sista ansökning är 15 maj (OBS det är öppet för restplatser)

YRKESHÖGSKOLA

Härnösands kommun är ansvarig utbildningsanordnare för Heta Utbildningar yrkeshögskola/YH, som startade 2006 som kvalificerade yrkesutbildningar/KY och 2009 övergick till yrkeshögskola/YH. Härnösand har sedan 1960-talet bedrivit olika former av utbildning inom energiteknik och samlat på sig stor kompetens inom området.

Vi ger utbildningar inom energiteknik och kan erbjuda unika laborationsmöjligheter i vår energitekniska arena/HETA. De olika utbildningsalternativen hittar du i menyn till vänster.

Om du inte har de förkunskaper som efterfrågas, kontakta Vuxenutbildningen i Härnösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

UTBILDNINGAR FÖR FÖRETAG


(Obs vi har begränsad bemanning under sommaren vilket leder till att svar på förfrågningar kan dröja)

I Härnösands EnergiTekniska Arena/HETA hittar ni laboratorium för både elkraft och förnybara energikällor. I HETA finns bland annat en fullstor reservkraftanläggning med tillhörande infasningsutrustning och en kondensturbin som drivs av ångpannan på hela 4 MW. Allt detta tillgängligt för att skräddarsy helt unika utbildningstillfällen utifrån kundens behov.

I Härnösand har det sedan 1960-talet bedrivits olika former av utbildning inom energiteknik. I lokalerna kring och i HETA har det under åren utbildats allt från Sjöingenjörer och Fartygselektriker till Driftmaskinister och Driftingenjörer.
Nu senast har lokalerna använts när Yrkeshögskolan utbildat tekniker och ingenjörer inom elkraft, fjärrvärme, kyl- och värmepumpar och solenergi. Men även Mittuniversitetet har använt anläggningen när de utbildat Energiingenjörer.

När näringslivet i form av Forsmarks Kraftgrupp började nyttja de unika laborationsmöjligheterna i arenan föddes tanken att bredda verksamheten. Genom att bjuda in fler privata aktörer till HETA för att vidareutbilda och kompetenshöja sin personal, skapas det i Härnösands EnergiTekniska Arena en spännande mix av näringsliv och utbildningsväsen.

I menyn till vänster hittar du pågågende uppdragsutbildningar inom F-gas och förnybar energi