Heta utbildningar på Facebook
Heta utbildningar på Twitter

Drifttekniker kraft & värme

400 YH-poäng (2 år), helfart, distans med 10 obligatoriska träffar.

Det finns fortfarande möjlighet att komma in på utbildningen! Ansökningstiden har gått ut men vi tar emot sena anmälningar. För att få en ledig plats eller för att stå på reservlistan kommer din ansökan i ett första steg att granskas för att bedöma om den uppfyller behörighetskraven. Se till att din ansökan är komplett när du lämnar in din den då du inte kan komplettera i efterhand. Vi kommer att behandla sena ansökningar senast under augusti månad.

Kvinna i arbetskläder och skyddshjälm med glasögon. Fotad på en byggnad med kraftvärmeverket i Härnösand i bakgrunden.

Vill du skaffa dig en utbildning som är mycket efterfrågad, är du intresserad av att arbeta med varierande och intressanta arbetsuppgifter? Då är vår utbildning Drifttekniker kraft och värme något för dig.

Som drifttekniker jobbar du med att driva, underhålla och reparera teknisk utrustning för produktion och distribution av värme, elkraft och kyla.

Att arbeta som drifttekniker innebär att fungera som en nyckelperson i arbetet att övervaka, driva och underhålla energiproducerande anläggningar. Här möter datorbaserad styr- och reglerteknik den handfasta och traditionella tekniken för el- och energiproduktion samt distribution.

Dagens utvecklingsmöjligheter med nya tekniska landvinningar och miljökrav gör att denna bransch erbjuder möjligheter till ett utvecklande och spännande yrkesliv där efterfrågan på denna kompetens förväntas vara stor den närmaste framtiden.

Examensbenämning
Yrkeshögskoleexamen Drifttekniker kraft och värme

Du kan till exempel arbeta som drifttekniker inom:

  • Energi
  • Kraftvärmeverk
  • Ångpanna
  • Vattenverk

Utbildningsstart

Helfart, start 31 augusti 2020.
Träffarna sker på utbildningsorten Härnösand.
Ansvarig utbildningsanordnare är Härnösands kommun.

Sista ansökningsdag
15 maj

Läs mer om en tidigare studerande som nu jobbar på Umeå Energi.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör som Maria, gå utbildningen till Drifttekniker kraft & värme! - Jobbet som drifttekniker passar mig perfekt, bra kollegor och en bra lön gör att jag trivs hur bra som helst med mitt jobb, säger Maria. Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster